Saumaukset

Elementtisaumaukset

TIETOA SAUMOISTA

Saumojen tarkoitus

Betonielementtien väliin jää aina liikuntasauma, joka täytyy saumata elastisella saumausaineella. Elastinen sauma mahdollistaa betonielementtien liikkumisen sekä estää kosteuden ja veden pääsemisen rakenteisiin. Elastisia saumauksia on myös ikkunoiden ja ovien karmeissa äänieristyksenä ja tiivisteenä.

Saumojen kestoikä

Ajan kuluessa sauma menettää elastisuuttaan ja voi lopulta haljeta tai irrota elementistä. Saumojen kuntoa kannattaakin tarkkailla silmämääräisesti. Elementtisauman kestoikä on noin 15 vuotta, jonka jälkeen vanha sauma alkaa olla tiensä päässä. Jos laiminlyö saumojen kunnossapidon, voi rakenteisiin päässyt kosteus aiheuttaa mittavia vahinkoja.

Saumojen uusiminen

Saumojen uusiminen on nopea toimenpide, jossa vanha sauma poistetaan, elementin saumakohta hiotaan, tarkastetaan eristeiden kunto ja saumataan uusi sauma. Työskentely tapahtuu pääsääntöisesti henkilönostimilla, erillisiä telineitä ei tarvitse pystyttää pelkkää saumaustyötä varten. Sisätiloihin saumaajan ei tarvitse mennä, joten asukkaille ei koidu siitä häiriötä.

Jätä yhteydenottopyyntö